Αφράτα pancakes με μέλι και καρύδια – Το ιδανικό πρωινό
Τα pancakes είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρωινά παγκοσμίως. Αυτή η συνταγή εγγυάται αφράτα και λαχταριστά pancakes, που σερβίρονται με ελληνικό μέλι και τραγανά καρύδια, δημιουργώντας τον τέλειο συνδυασμό γεύσης και ενέργειας για να ξεκινήσεις τη μέρα σου δυναμικά!
Υλικά (για περίπου 10 pancakes)
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 250 ml γάλα
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα:
- Μέλι
- Καρύδια ψιλοκομμένα ή σπασμένα
- Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία του μείγματος:
- Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα υγρά στα στερεά υλικά, ανακατεύοντας απαλά με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
-
Ψήσιμο των pancakes:
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι.
- Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα (περίπου 1/4 της κούπας) στο τηγάνι και αφήνουμε να ψηθεί για 2-3 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.
- Γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλο το μείγμα.
-
Σερβίρισμα:
- Στοιβάζουμε τα pancakes σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με μέλι.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και λίγη κανέλα.
- Συνοδεύουμε με φρέσκα φρούτα ή γιαούρτι για ένα ακόμα πιο θρεπτικό πρωινό!
Μυστικά επιτυχίας:
✔ Μην ανακατεύεις υπερβολικά το μείγμα, γιατί τα pancakes θα γίνουν σφιχτά αντί για αφράτα.
✔ Χρησιμοποίησε μέτρια φωτιά για να μην καούν εξωτερικά και μείνουν άψητα μέσα.
✔ Μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με φυτικό γάλα (π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας) για μια vegan εκδοχή.
Καλή Επιτυχία!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου