Υλικά
2 κιλά αρνίσια συκωταριά
'/z κιλό έντερα καθαρισμένα
2
κιλά πατάτες
1 φλιτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Πλύντε
καλά τη συκωταριά και κόψτε τη σε μεγάλα κομμάτια.
Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και μαρινάρετέ τη στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Κατόπιν
περάστε τα κομμάτια σε βέργα και τυλίξτε τα γύρω γύρω μετα έντερα. Βάλτε στο
ταψί σίτα και τοποθετήστε επάνω τη γαρδούμπα για να ψήνεται και να φεύγουν στο ταψί τα υγρά. Ψήστε σε μέτριο φούρνο για
1 ώρα.
Κόψτε τις πατάτες και ρίξτε λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό του λεμονιού
και το νερό. Τοποθετήστε τες σε πήλινο σκεύος
και βάλτε τες στο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα.
Αφού ψηθεί η γαρδούμπα για 1 ώρα και στραγγίσουν τα υγρά, βάλτε τη επάνω
στις πατάτες και συνεχίστε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
Σερβίρετε
τη γαρδούμπα σε ειδικό καμινέτο με κάρβουνα για να διατηρείται ζεστή.
Καλή επιτυχία!!!
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου