Χρόνος ψησίματος 90 λεπτά
Υλικά:
300 γρ. κόκκινα φασόλια
2 ρίζες κόκκινο ραντίσιο
μία μεγάλη πατάτα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μεγάλο καρότο
1 στέλεχος σέλινο
1 φύλλο δάφνη
1 ματσάκι μαϊντανό
3 κλωναράκια βασιλικό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
μία κ.σ. λευκό ξίδι
δύο πρέζες αλάτι και δύο πιπέρι
Εκτέλεση:
.Μουσκεύετε τα φασόλια για 12 ώρες.
.Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Ξεφλουδίζετε την πατάτα και το κρεμμύδι και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Ξύνετε τα
καρότα. Κόβετε το σέλινο σε λωρίδες.
Ρίχνετε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη δάφνη, τα φασόλια και περίπου 8 ποτήρια κρύο νερό. Αλατίζετε και βράζετε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για 90 λεπτά.
Καθαρίζετε, πλένετε, στραγγίζετε και χοντροκόβετε τα ραντίσιο.
Σ' ένα μπολ, λιώνετε μία πρέζα αλάτι με το ξίδι. Προσθέτετε μία πρέζα πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε μ' ένα πιρούνι και βάζετε στην άκρη τη βινεγκρέτ.
Ρίχνετε τα φασόλια σε μια σουπιέρα. Προσθέτετε μία πρέζα πιπέρι, το υπόλοιπο λάδι, το μαϊντανό και το βασιλικό. Ανακατεύετε τα ραντίσιο με τη βινεγκρέτ. Το ρίχνετε στα φασόλια και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου