Υλικά
2 χοιρινά κότσια (1.300 γρ. το καθένα με κόκκαλο και πέτσα)
500 ml μπύρα
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ανάμικτα μυρωδικά
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατατούλες
Εκτέλεση
Χαράζετε την πέτσα στα κότσια σε δυο-τρία σημεία με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή πυρέξ. Αναμιγνύετε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και με ένα πινέλο αλείφετε τα κότσια. Ρίχνετε την μπύρα και τα σκεπάζετε. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για ένα βράδυ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 ° C.
Βάζετε τα κότσια σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα τους. Προσθέτετε 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε τη γάστρα
σιγοψήνετε για περίπου 2½ με 3 ώρες. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και συνεχίζετε το Ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κότσια. Σερβίρετε με τηγανητά πατατάκια τσιπς.
Καλή επιτυχία!!!
2 χοιρινά κότσια (1.300 γρ. το καθένα με κόκκαλο και πέτσα)
500 ml μπύρα
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ανάμικτα μυρωδικά
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 σκελίδες σκόρδα ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατατούλες
Εκτέλεση
Χαράζετε την πέτσα στα κότσια σε δυο-τρία σημεία με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τα βάζετε σε ένα βαθύ μπολ ή πυρέξ. Αναμιγνύετε καλά τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο και τα μυρωδικά και με ένα πινέλο αλείφετε τα κότσια. Ρίχνετε την μπύρα και τα σκεπάζετε. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για ένα βράδυ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 ° C.
2 |
Βάζετε τα κότσια σε γάστρα μαζί με τη μαρινάδα τους. Προσθέτετε 2 με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε τη γάστρα
σιγοψήνετε για περίπου 2½ με 3 ώρες. Ξεσκεπάζετε το φαγητό και συνεχίζετε το Ψήσιμο για 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα κότσια. Σερβίρετε με τηγανητά πατατάκια τσιπς.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου