Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας – Κλασική επιτυχία

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας – Κλασική επιτυχία

Written By penny on Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025 | 1:06 μ.μ.

 

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας – Κλασική επιτυχία

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας – Κλασική επιτυχία

Το μοσχαράκι κοκκινιστό είναι μια από τις πιο αγαπημένες παραδοσιακές συνταγές, γεμάτη αρώματα και γεύση. Συνδυασμένο με βελούδινο πουρέ πατάτας, δημιουργεί ένα πιάτο που εντυπωσιάζει σε κάθε τραπέζι. Η προέλευσή του χάνεται στα βάθη της ελληνικής κουζίνας, με πολλές παραλλαγές να εμφανίζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Υλικά (για 4 άτομα)

Για το μοσχαράκι κοκκινιστό:

  • 1 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη ή κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ½ κ.γ. μπαχάρι (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμός κρέατος

Για τον πουρέ πατάτας:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 ml γάλα ζεστό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Μοσχαράκι κοκκινιστό:

    • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
    • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
    • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
    • Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
    • Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και η σάλτσα να δέσει.
  2. Πουρές πατάτας:

    • Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
    • Τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με έναν πουρέ ή πιρούνι.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει βελούδινος.
  3. Σερβίρισμα:

    • Σερβίρουμε το μοσχαράκι με τον πουρέ πατάτας και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
    • Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Καλή επιτυχία! 

SHARE

About penny

0 comments :

Δημοσίευση σχολίου