Λαχταριστοί Κολοκυθοκεφτέδες: Η Απόλυτη Συνταγή
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι μια από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές, ιδανική για όλες τις εποχές. Αυτή η ελαφριά και γευστική επιλογή μπορεί να γίνει το τέλειο συνοδευτικό ή ακόμα και το κυρίως πιάτο σας. Αν αναζητάτε μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας, συνεχίστε την ανάγνωση!
Υλικά για λαχταριστούς κολοκυθοκεφτέδες
Για να φτιάξετε περίπου 20 κολοκυθοκεφτέδες, θα χρειαστείτε:
4 κολοκύθια τριμμένα και καλά στραγγισμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 αυγά
150 γρ. φέτα τριμμένη
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
1/2 κ.γ. πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι (προσοχή λόγω της φέτας)
5-6 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία των κολοκυθιών
Τρίψτε τα κολοκύθια σε χοντρό τρίφτη και στραγγίστε τα πολύ καλά για να απομακρύνετε τα υγρά τους. Ένας εύκολος τρόπος είναι να τα πιέσετε σε μια καθαρή πετσέτα.
2. Ανακάτεμα υλικών
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τα κολοκύθια με το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
3. Προσθήκη αλευριού
Σταδιακά, ρίξτε το αλεύρι στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα παχύρρευστο αλλά όχι υγρό μείγμα.
4. Τηγάνισμα
Ζεστάνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Με ένα κουτάλι, πάρτε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τηγανίστε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένια κρούστα και από τις δύο πλευρές.
5. Στραγγίστε και σερβίρετε
Τοποθετήστε τους κολοκυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί για να απομακρύνετε το περιττό λάδι. Σερβίρετε ζεστούς με γιαούρτι ή τζατζίκι.
Συμβουλές για τέλεια αποτελέσματα
Βεβαιωθείτε ότι τα κολοκύθια είναι καλά στραγγισμένα για να μην διαλυθεί το μείγμα στο τηγάνι.
Για πιο υγιεινή εκδοχή, μπορείτε να ψήσετε τους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο, στρώνοντάς τους σε λαδόκολλα και ψήνοντάς τους στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.
Γιατί να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή;
Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι ιδανικοί για μεζέδες, μπουφέδες, ή ακόμα και για καθημερινά γεύματα. Είναι πλούσιοι σε γεύση, με την ελαφρότητα των λαχανικών και την αψάδα της φέτας να ισορροπούν τέλεια. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι εξαιρετικά ευέλικτη, αφού μπορείτε να προσθέσετε υλικά της επιλογής σας, όπως τριμμένο καρότο ή λίγο κασέρι για περισσότερη ένταση στη γεύση.
Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και εντυπωσιάστε τους πάντες με τις μαγειρικές σας ικανότητες. Καλή επιτυχία!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου