Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » » Ρολό με καπνιστό σολομό

Ρολό με καπνιστό σολομό

Written By penny on Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 | 8:00 π.μ.

 

 


Ρολό με καπνιστό σολομό


Προετοιμασία συν πάγωμα: 30 λεπτά.

Ψήσιμο: 20 λεπτά.

30 θερμίδες κάθε κομμάτι.

Φτιάχνετε 40 μικρά κομμάτια.

  • Υλικά
  • 200 γρ νεροκάρδαμο
  • 3 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ μαλακό τυρί σε κρέμα
  • λίγο γάλα
  • 125 γρ καπνιστό σολομό
  • χυμό λεμονιού στο σερβίρισμα.

Εκτέλεση

1. Απλώστε λαδόκολλα μέσα σε ένα ρηχό ταψάκι, με διαστάσεις 31 εκ. 

2. Βάλτε στο μπλέντερ όλο το νεροκάρδαμο, τους κρόκους, το αλατοπίπερο και χτυπήστε τα υλικά δυνατά να γίνουν κρέμα. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών, προσθέστε τα απαλά στο προηγούμενο μείγμα και ανακατέψτε. Ρίξτε το τελικό μείγμα στο ταψάκι. 

3. Ψήστε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή ώσπου να «ανεβαίνει» πάλι το σημείο, που πιέζετε με το δάχτυλο την επιφάνεια. Σκεπάστε το ταψάκι με μια πετσέτα και αφήστε το να κρυώσει.

4, Απλώστε στον πάγκο ένα κομμάτι λαδόκολλα και αναποδογυρίστε προσεχτικά το ταψάκι. Αφαιρέστε το χαρτί από το ψημένο μείγμα, κόβοντάς το σε λουρίδες, για να μη σπάσει.

5. Χτυπήστε το τυρί με λίγο γάλα για να μαλακώσει και αλείψτε με αυτό το ψημένο μείγμα. Κόψτε το κατά μήκος στη μέση και απλώστε τον καπνιστό σολομό στο κέντρο του κάθε κομματιού. Ξεκινήστε να τυλίγετε κάθε κομμάτι από τη μια άκρη στο μήκος όσο πιο σφιχτά μπορείτε. Τυλίξτε τα ρολά σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.

6, Για το σερβίρισμα, κόψτε τα ρολά σε 20 φέτες καθένα. Σκεπάστε τα και βάλτε τα στο ψυγείο όσο χρειάζεται για να σφίξουν τα υλικά. Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύστε τις φέτες με χυμό λεμονιού. 

Για να τα καταψύξετε: ετοιμάστε τα ρολά το τέλος του βήματος 5 και βάλτε τα την κατάψυξη.

Για να τα σερβίρετε: ξεπαγώστε τα σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες περίπου. Κόψτε τα σε φέτες, βάλτε τα σε μια πιατέλα, σκεπάστε τα και αφήστε τα να ξεπαγώσουν τελείως 1 ώρα περί- που ή περισσότερο. Το ρολό θα είναι πιο μαλακό μετά την ψύξη.

Συμβουλή: κάθε φορά που θα κόβετε μια φέτα από το ρολό, σκουπίζετε καλά το μαχαίρι.

Καλή Επιτυχία!!!



SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου