Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » » Ριγκατόνι με σάλτσα μπεσαμέλ

Ριγκατόνι με σάλτσα μπεσαμέλ

Written By penny on Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021 | 5:06 μ.μ.


 

Ριγκατόνι με σάλτσα μπεσαμέλ


Υλικά

  • 115γρ αλατισμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1L πλήρες γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • φρέσκο ​​μοσχοκάρυδο
  • αλάτι και λευκό πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί 
  • 250 γρ. Προσούτο ή ζαμπόν με λεπτές φέτες, ζουλιέν
  • 500γρ ραγκατόνι
  • 40γρ αλατισμένο βούτυρο, σε κύβους

Εκτέλεση

1) Σε μια κατσαρόλα 2 λίτρων, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Αναδεύοντας πάντα, προσθέστε σταδιακά το γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε ελαφρά έως ότου η σάλτσα είναι λεία και κρεμώδης. Σιγοβράστε μέχρι να είναι αρκετά παχύ για να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο, 1/2 φλιτζάνι τυρί και προσούτο, και αλατοπιπερώστε. Αφήνετε στην άκρη.

2) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε 5 1/2 λίτρα αλατισμένου νερού. Προσθέστε το ραγκατόνι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά. Δεδομένου ότι θα μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για δεύτερη φορά στο φούρνο, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό είναι ακόμα σκληρό. Στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι. Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ρίξτε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, ανακατέψτε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.

3) Σε ένα λαδωμένο ταψί 23-33 cm, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τη σάλτσα κρέμας. Απλώστε καλά την κρέμα και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι τυρί. Βγάζετε στο πάνω μέρος βούτυρο σε κύβους και ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. 

Καλή Επιτυχία!!!

SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου