Φύλλα σικορέ με κόκκινη σως
Προετοιμασία: 20 λεπτά.
20 θερμίδες κάθε φύλλο σικορέ.
Φτιάχνετε 30 κομμάτια.
Υλικά
- 5 μέτρια σικορέ (βελγική σαλάτα)
- 125 γρ μπλε τυρί ροκφόρ ή άλλο
- 4 κοφτές κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι ή ξινή κρέμα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι και πιπέρι
- έτοιμη κράνμπερι σως σε κονσέρβα (θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ)
- ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό.
Εκτέλεση
1. Ξεχωρίστε τα φύλλα του σικορέ, πετώντας τα χαλασμένα ή τα χτυπημένα.
2. Σ' ένα μπλόπερ βάλτε το τυρί, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και χτυπήστε τα μέχρι να έχετε ένα απαλό μείγμα. Προσθέστε το αλατοπίπερο και ανακατέψτε.
3. Βάλτε 1 κουταλιά του τσαγιού από το μείγμα του τυριού σε μία άκρη του κάθε φύλλου σικορέ μαζί με 1/2 κοφτό κουταλάκι του τσαγιού κράνμπερι σος. Τοποθετήστε τα φύλλα σε μια πιατέλα και διακοσμήστε τα με μερικά φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού. Για να τα ετοιμάσετε από πριν: ολοκληρώστε την προετοιμασία μέχρι το τέλος του βήματος 3.Σκεπάστε τα και αφήστε τα στο ψυγείο όχι περισσότερο από 2 ώρες. Βγάλτε τα και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου