Για τις κρέπες
160 γρ. αλεύρι
1/2 λίτρο γάλα
30 γρ. ελαιόλαδο
4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση
1 ποτηράκι γάλα ημιαποβουτυρωμένο
4 αγκινάρες σε πολύ λεπτές φέτες
400 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Λίγο αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ζωμό βοδινού χωρίς λίπος 300 γρ. μανιτάρια σε μικρές φέτες κεφαλοτύρι τριμμένο
βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τις κρέπες. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ. και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το γάλα. το αλάτι και το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να γίνει ομοιογενής χυλός.
Βουτυρώνουμε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε με μια κουτάλα λίγο από το χυλό. Γυρνάμε το τηγάνι, ώστε να καλυφθεί ο πάτος τον και ψήνουμε την κρέπα κι απ' τις δύο πλευρές. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Με τη δόση αυτή Θα φτιάξουμε περίπου 15 κρέπες.
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα μαγειρεύουμε με το ζωμό. Αλατίζουμε ελαφρά, τ' αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέ-ντερ. Ανακατεύουμε στο μείγμα τη μυζήθρα και 2 κουταλιές κεφαλοτύρι.
Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το σκόρδο με τα μανιτάρια. Κρατάμε στην άκρη μερικά για γαρνιτούρα και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Μεταφέρουμε στο τηγάνι τον πολτό των μανιταριών και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τα περιχύνουμε με λίγο ζεστό γάλα και τ' ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μαγειρεύουμε για λίγα ακόμη λεπτά.
Τυλίγουμε στις κρέπες το μείγμα της μυζήθρας (φωτ. 1)
και τις βάζουμε στο σκεύος όπου θα τις διατηρήσουμε. Τις περιχύνουμε με την κρέμα των μανιταριών και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί. Γαρνίρουμε με τα μανιτάρια που έχουμε κρατήσει
(φωτ. 2).
Πριν τις βάλουμε στο φούρνο,τις κρέπες σκορπίζουμε στην επιφάνειά τους λίγο βούτυρο σε κύβους. Με τον τρόπο αυτό οι κρέπες μας Θα γίνουν πιο μαλακές και πιο νόστιμες.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου