8 μικρές ώριμες ντομάτες
250 γρ ρύζι Καρολίνα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
100 γρ. λευκό κρασί
250 γρ. μύδια, καθαρισμένα και βρασμένα
4 με 5 φιλέτα αντσούγας
250 γρ. φιλέτο πέρκας ή γλώσσας
1 ματσάκι ψιλοκομμένος άνηθος
2 ξηρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα:
8 κουταλιές ελαιόλαδο
φύλλα φρέσκιας ρόκας
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τα μύδια και το και το ψάρι, και σοτάρουμε για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά περίπου. Βράζουμε το ρύζι με τον ζωμό των λαχανικών και το στραγγίζουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το ρύζι. Ψιλοκόβουμε τις αντσούγιες και τις προσθέτουμε στο ρύζι. Αδειάζουμε τις ντομάτες από την ψίχα τους, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και λίγη ζάχαρη, και τις τοποθετούμε στο ταψί τον φούρνου. Τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, στους 200 βαθμούς. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τις γεμίζουμε με το ψαροπίλαφο και τις σερβίρουμε ως κρύο ορεκτικό, αφού τις γαρνίρουμε με φρέσκια ρόκα.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου