Υλικά:Για 4 μερίδες
600 γρ φέτες σολομό (φρέσκο)
1 μικρό κουνουπίδι
1/2 λάχανο
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
4 κουταλιές λάδι
1 κόκκινη πιπεριά καυτερή
2 πράσινες πιπεριές καυτερές 3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλάκια ζάχαρη ξανθή αλάτι
Εκτέλεση:
τι
Βάζουμε 2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Πλένουμε καλά το ψάρι και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί ώστε να μην έχει καθόλου νερά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τοποθετούμε το ψάρι και το ψήνουμε γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ξεροψηθεί. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, βγάζουμε το ψάρι και το διατηρούμε ζεστό.
Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε να σωταριστούν σε χαμηλή φωτιά. Μόλις σωταριστούν, ρίχνουμε τη σάλτσα της σόγιας, τη ζάχαρη, 2 κουταλιές νερό και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν (όχι να παραβράσουν). Σερβίρουμε τα λαχανικά με το ψάρι και το συνοδεύουμε με άσπρο ρύζι.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου