Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Ψαρι μαρινατο

Written By penny on Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 | 12:09 π.μ.

Υλικά
1 κιλό ψάρι φιλέτο (πέρκα)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά λάδι
2 ρίζες μάραθο ψιλοκομμένο
2 αντσούγιες φιλέτο λιωμένες
300 γρ. κούς κούς
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές κουκουνάρι καβουρντισμένο
1 κουταλάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη μαρίναρα
1 κουταλάκι ζαφορά
1 κουταλάκι κόλιαντρο
Ι με 2 κόκκινες πιπερίτσες καυτερές
ψιλοκομμένες
1 λεμόνι, ο χυμός τον και το ξύσμα
2 κουταλάκια ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
Φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε τη ζαφορά, το κόλιαντρο και τις πιπερίτσες σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα τον λεμονιού. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και τη ζάχα­ρη. Χαράζουμε το ψάρι σε αρκετά σημεία και το αλείφουμε με τη μαρίναρα. Την υπόλοιπη, τη ρίχνουμε από πάνω και αφήνουμε το ψάρι για 1 ώρα να μαριναριστεί.
Βάζουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σατιριστεί ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ρί­ζες τον μάραθού, ανακατεύουμε και αφήνου­με να σωταριστουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη στη φωτιά.
Ρίχνουμε τη μαρίναρα από το ψάρι, τον πολτό από τις αντσούγιες και 4 κουταλιές νε­ρό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λε­μονιού και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι οι ρίζες τον μάραθού να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή.
Βάζουμε το κους κους σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε 600 γρ. ζεστό νερό. Το αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά να σταθεί. Διαλύουμε τούς σβώλους πού δημιουργούνται με τα δά­χτυλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Προσθέτουμε στο κούς κούς το βούτυρο και τα καβουρντισμένα κουκουνά­ρια. Ρίχνουμε αλάτι και το αδειάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Ψήνουμε το ψάρι στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά, γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευ­ρές. Σερβίρουμε το ψάρι, αφού το τοποθετήσουμε πάνω στο κούς κούς και το περιχύσουμε με τη σάλτσα τον μάραθού.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου