Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Κρεμμυδια γεμιστα

Κρεμμυδια γεμιστα

Written By penny on Κυριακή 2 Μαρτίου 2014 | 4:35 μ.μ.

Υλικά
8 λευκά  κρεμμύδια
150 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. μορταδέλα
1 αυγό
300 γρ. φρέσκο ντοματοπολτό
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
Μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ζεματάμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό, ελαφρά αλατισμένο. Τα βουτάμε σε κρύο νερό για να στα­ματήσει ο βρασμός, τα σουρώνουμε και τ' αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε το επάνω μέρος και αδειάζουμε το εσωτερικό τούς
kremmydia-gemista-1
Ψιλοκόβουμε αυτό που αφαιρέσαμε και το μαραίνουμε σε λίγο λάδι. Μεταφέρουμε τη μισή ποσότητα σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, τη μορταδέλα, το αυγό, το κεφαλοτύρι, λίγο βασιλικό και ανακατεύουμε όλα μα­ζί τα υλικά. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα τα άδεια κρεμμύδια
kremmydia-gemista-2
Στο υπόλοιπο μαραμένο κρεμμύδι προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο μαϊντανό. Αλατίζουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για λίγα λε­πτά. Τοποθετούμε σε βαθύ τηγάνι τα γεμισμέ­να κρεμμύδια και τ' αφήνουμε να ψηθούν σκε­πασμένα, σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου μισή ώρα.
kremmydia-gemista-3
Κατά διαστήματα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της ντομάτας  και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε το φαγητό .Τα περιχύνουμε με όση σάλτσα ντομάτας έχει απομείνει.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου