Υλικά |
300 γρ. αλεύρι,
2 μεγάλα αυγά,
4-5 κουτ. σουπ. άσπρο κρασί ή νερό,
1/2 κουτ. γλυκ. αλάτι,
2-3 κουτ. σουπ. αλεύρι,
1 ασπράδι για να αλείφετε τις άκρες της ζύμης
Για τη γέμιση:
50 γρ. μπέικον, λεπτοκομμένο,
10 πράσινες γεμιστές ελιές,
200 γρ. γιαούρτι σακούλας,
1 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος,
1-2 κλαδάκια ρίγανη,
αλάτι,
φρεσκοκομμένο πιπέρι,
γλυκιά σκόνη πάπρικας
Για τη σάλτσα:
600 γρ. κόκκινες πιπεριές,
4 κουτ. σουπ. λάδι,
1 ματσάκι μαϊντανός, 1-2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγετε στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Ρίχνετε μέσα του το κρασί ή το νερό και το
αλάτι. Ανακατεύετε καλά όλα
τα υλικά μαζί. Ζυμώνετε, πλάθετε τη ζύμη σε μπάλα και την, τυλίγετε σε σελοφάν. Την αφήνετε 1 ώρα. Την απλώνετε με τον πλάστη σε αλευρωμένη
επιφάνεια και την κόβετε
Κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους, ψιλοκόβετε τις ελιές. Ανακατεύετε τα δύο υλικά με το τυρί και την κρέμα γάλακτος . Πλένετε τη ρίγανη, κόβετε τα φύλλα και τα προσθέτετε στο μείγμα τυριού. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
Μοιράζετε τη ζύμη στη μέση. Τυλίγετε τη μισή σε σελοφάν, ανοίγετε την άλλη σε λεπτό φύλλο επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Τη μοιράζετε σε κομμάτια 6 χ 10 εκ.
Βάζετε στη μέση κάθε μισού κομματιού ζύμης ένα κουτ. γλυκού γέμιση. Αλείφετε τις άκρες της ζύμης με χτυπημένο ασπράδι. Σκεπάζετε τα κομμάτια με τη γέμιση με το υπόλοιπο κομμάτι ζύμης και πιέζετε τις άκρες. Κάνετε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη.
Βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό με 1 κ. γλυκού αλάτι.
Για τη σάλτσα καθαρίζετε τις πιπεριές με το ειδικό μαχαιράκι, αφαιρείτε τους σπόρους, τις χοντροκόβετε. Τις σοτάρετε με λάδι και 1 φλιτζάνι νερό επί 10 λεπτά.
Πλένετε το μαϊντανό και κόβετε τα φύλλα από τα κοτσάνια. Βάζετε τα ραβιόλια σε βραστό νερό. Τα βράζετε περ. 8 λεπτά σε μέτρια Θερμοκρασία. Μετά τα βγάζετε και τα στραγγίζετε καλά.
Πολτοποιείτε την πιπεριά στο μίξερ. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τα ραβιόλια με σάλτσα πιπεριάς και φύλλα μαϊντανού.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου