Υλικά
50 γρμ. βούτυρο, 50 γρμ. ζάχαρη, 1 αυγό, λίγο αλάτι, 1/2 φλιτζάνι γάλα, 250 γρμ. αλεύρι, 2κουτ.τσαγιού μπικιν πάουντερ. Γέμιση: 1 βανίλια, 1/2 λίτρο γάλα, 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 1 γεμάτη κουτ.σούπας αλεύρι, 75 γρμ. ζάχαρη, 2αυγά, 500 γρμ. κατεψυγμένο σπανάκι, 50 γρμ. κουκουνάρι, φέτες μανταρινιού γλασε. Εκτέλεση Ανακατεύετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι, το γάλα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέκιν πάουντερ, ζυμώνετε τη ζύμη και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο. Βράζετε τη βανίλια, το βούτυρο, το γάλα. Χτυπάτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά. Προσθέτετε το γάλα, τα αφήνετε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς, τα αφήνετε μετά να κρυώσουν. Ανοίγετε τη ζύμη, την βάζετε σε βουτυρωμένη φόρμα, την τρυπάτε πολλές φορές μ' ένα πιρούνι. Ανακατεύετε το σπανάκι αφού ξεπαγώσει, την κρέμα, προσθέτετε το κουκουνάρι, αλείφετε το μίγμα πάνω στη ζύμη, γαρνίρετε με φέτες μανταρινιού γλασέ. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο στους 1800 περ. 40 λεπτά. Καλή επιτυχία!!! |
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου