Υλικά
1 κιλό φρέσκες καραβίδες Για τη σάλτσα
20 φιλετάκια αντσούγιας
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι
1 κουταλάκι ρίγανη
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι κάππαρη
$10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
3 κουταλιές ξίδι
10 κουταλιές ελαιόλαδα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις καραβίδες σχολαστικά και τις βράζουμε σε καθαρό νερό μαζί με μία χούφτα κόκκους μαύρου πιπεριού. Τις στραγγίζουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ. Περιχύνουμε τις ζεστές καραβίδες με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε αμέσως με ξεροψημένο ψωμί. Αν χρησιμοποιήσουμε αστακούς, τούς κόβουμε με το ψαλίδι κατά μήκος και τούς περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
1 κιλό φρέσκες καραβίδες Για τη σάλτσα
20 φιλετάκια αντσούγιας
2 σκελίδες σκόρδο
1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα
1 κουταλάκι τριμμένο θυμάρι
1 κουταλάκι ρίγανη
3 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλάκι κάππαρη
$10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
3 κουταλιές ξίδι
10 κουταλιές ελαιόλαδα
Εκτέλεση
Πλένουμε τις καραβίδες σχολαστικά και τις βράζουμε σε καθαρό νερό μαζί με μία χούφτα κόκκους μαύρου πιπεριού. Τις στραγγίζουμε και τις διατηρούμε ζεστές. Χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα στο μπλέντερ. Περιχύνουμε τις ζεστές καραβίδες με τη σάλτσα και τις σερβίρουμε αμέσως με ξεροψημένο ψωμί. Αν χρησιμοποιήσουμε αστακούς, τούς κόβουμε με το ψαλίδι κατά μήκος και τούς περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου