Υλικά
½ κιλό μακαρόνια
8 αγκινάρες
4 με 5 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
2 κουτιά ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο
50 γp. βότκα ή ουίσκι
200 γρ. ζωμός λαχανικών
2 λεμόνια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατόνερο, προσθέτοντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά χοντρά φύλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Κόβουμε τις αγκινάρες οριζοντίως έτσι ώστε να μείνει επάνω στη βάση μόνο το τρυφερό μέρος των φύλλων. Τις τρίβουμε καλά εξωτερικά με αρκετό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό. Προσθέτουμε αλάτι. Τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου και τις στραγγίζουμε. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφού κρυώσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σβήνουμε με το ουίσκι ή τη βότκα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το φασκόμηλο και τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν δεν νηστεύουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
½ κιλό μακαρόνια
8 αγκινάρες
4 με 5 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
2 κουτιά ντοματάκια, ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο
50 γp. βότκα ή ουίσκι
200 γρ. ζωμός λαχανικών
2 λεμόνια
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατόνερο, προσθέτοντας 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Τα στραγγίζουμε. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά χοντρά φύλλα και κόβουμε τα κοτσάνια. Κόβουμε τις αγκινάρες οριζοντίως έτσι ώστε να μείνει επάνω στη βάση μόνο το τρυφερό μέρος των φύλλων. Τις τρίβουμε καλά εξωτερικά με αρκετό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο νερό. Προσθέτουμε αλάτι. Τις βράζουμε για 15 λεπτά περίπου και τις στραγγίζουμε. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφού κρυώσουν. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Σβήνουμε με το ουίσκι ή τη βότκα. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το φασκόμηλο και τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να σωθούν τα υγρά της και να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Ρίχνουμε λίγο αλάτι. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν δεν νηστεύουμε με τριμμένο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου