Υλικά
3/4 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του τσαγιού πέικιν πάουντερ
1κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1/2 κούπα γάλα
30γρ λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάλτε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κάντε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Βάλτε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο τα αβγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα δυνατά ώσπου να ανακατευτούν.
Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα των αυγών στο αλεύρι, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει χυλός.
Ζεστάνετε ένα βουτυρωμένο τηγάνι με βαρύ πάτο. Ρίξτε στο τηγάνι χυλό σε ποσότητα ίση με το 1/4 της κούπας και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά, ώσπου να σφίξει και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του. Γυρίστε το από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα για να ροδίσει. Βγάλτε την τηγανίτα από το τηγάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρετε, αν θέλετε, τις τηγανίτες με μέλι και βούτυρο λιωμένο.
Καλή επιτυχία!!!
3/4 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του τσαγιού πέικιν πάουντερ
1κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1/2 κούπα γάλα
30γρ λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάλτε το κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κάντε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Βάλτε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο τα αβγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα δυνατά ώσπου να ανακατευτούν.
Προσθέστε λίγο λίγο το μείγμα των αυγών στο αλεύρι, χτυπώντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει χυλός.
Ζεστάνετε ένα βουτυρωμένο τηγάνι με βαρύ πάτο. Ρίξτε στο τηγάνι χυλό σε ποσότητα ίση με το 1/4 της κούπας και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά, ώσπου να σφίξει και να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνειά του. Γυρίστε το από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα για να ροδίσει. Βγάλτε την τηγανίτα από το τηγάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρετε, αν θέλετε, τις τηγανίτες με μέλι και βούτυρο λιωμένο.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου