Υλικά
12 μικρά μπουτάκια από κοτόπουλο
2 ξηρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λευκό κρασί
2 λεμόνια
4 μήλα
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο
12 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
250 γρ. ζωμός κότας
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα μήλα. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Ξύνουμε τις φλούδες των λεμονιών και την προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Κατόπιν καθαρίζουμε τα λεμόνια από το άσπρο υπόστρωμα της φλούδας τούς, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!!!
12 μικρά μπουτάκια από κοτόπουλο
2 ξηρά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λευκό κρασί
2 λεμόνια
4 μήλα
1 κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο
12 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά θυμάρι
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
250 γρ. ζωμός κότας
Αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα μήλα. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς. Ξύνουμε τις φλούδες των λεμονιών και την προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Κατόπιν καθαρίζουμε τα λεμόνια από το άσπρο υπόστρωμα της φλούδας τούς, τα κόβουμε σε φέτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τον ζωμό κότας, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1/2 ώρα περίπου Το σερβίρουμε ζεστό με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου