Υλικά
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα αλάτι, άσπρο πιπέρι.
20 νρ. λαρδί βουτύρου.( μαλακό, κρεμώδες, λευκό λίπος με υφή βουτύρου)
Για τη γέμιση
100 γρ. μαναράκια
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. γλυκιά κρέμα γάλακτος.
4 μεγάλα ή 8-10 μικρά
φύλλα σπανάκι.
Για τη σάλτσα
200 ml ζωμό κότας
3 κ.σ. άσπρο κρασί
1/8 λίτρου γλυκιά κρέμα γάλακτος
20 νρ. παγωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε οριζόντια με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε φιλέτο να είναι ακόμα ενωμένο στη μια πλευρά. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε τα φιλέτα οριζόντια. βάζετε πάνω φύλλα σπανάκι κει γέμιση και τα δένετε
με νήμα
Για τη γέμιση: Πλένετε τα μανιτάρια, καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε καυτό βούτυρο. προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε έως ότου να εξατμιστεί το νερό τους. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό. Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε κρέμα γάλακτος. κι αλατοπιπερώνετε. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα σπανάκι και τα απλώνετε στα φιλέτα. Βάζετε από πάνω γέμιση. Δένετε κάθε φιλέτο με νήμα.
Ζεσταίνετε βούτυρο και τηγανίζετε τα φιλέτα για 6 περίπου.λεπτά σε κάθε πλευρά, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
Για m σάλτσα: Προσθέτετε ζωμό στα κατακάθια και σιγοβράζετε, αν Θέλετε προσθέτετε κρασί, προσθέτετε κρέμα γάλακτος., ανακατεύετε, προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. κι ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το στήθος κότας λοξά σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα και κροκέτες πατάτας.
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα αλάτι, άσπρο πιπέρι.
20 νρ. λαρδί βουτύρου.( μαλακό, κρεμώδες, λευκό λίπος με υφή βουτύρου)
Για τη γέμιση
100 γρ. μαναράκια
1 μικρό κρεμμύδι
20 γρ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. γλυκιά κρέμα γάλακτος.
4 μεγάλα ή 8-10 μικρά
φύλλα σπανάκι.
Για τη σάλτσα
200 ml ζωμό κότας
3 κ.σ. άσπρο κρασί
1/8 λίτρου γλυκιά κρέμα γάλακτος
20 νρ. παγωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα σκουπίζετε και τα κόβετε οριζόντια με τέτοιο τρόπο, ώστε κάθε φιλέτο να είναι ακόμα ενωμένο στη μια πλευρά. Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.
Κόβετε τα φιλέτα οριζόντια. βάζετε πάνω φύλλα σπανάκι κει γέμιση και τα δένετε
με νήμα
Για τη γέμιση: Πλένετε τα μανιτάρια, καθαρίζετε το κρεμμύδι, τα ψιλοκόβετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι σε καυτό βούτυρο. προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε έως ότου να εξατμιστεί το νερό τους. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό. Τα αφήνετε να κρυώσουν, προσθέτετε κρέμα γάλακτος. κι αλατοπιπερώνετε. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα σπανάκι και τα απλώνετε στα φιλέτα. Βάζετε από πάνω γέμιση. Δένετε κάθε φιλέτο με νήμα.
Ζεσταίνετε βούτυρο και τηγανίζετε τα φιλέτα για 6 περίπου.λεπτά σε κάθε πλευρά, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα κρατάτε ζεστά.
Για m σάλτσα: Προσθέτετε ζωμό στα κατακάθια και σιγοβράζετε, αν Θέλετε προσθέτετε κρασί, προσθέτετε κρέμα γάλακτος., ανακατεύετε, προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια. κι ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε. Κόβετε το στήθος κότας λοξά σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα και κροκέτες πατάτας.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου