Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , , , , » Γεμιστα ξινομηλα καλαμαρια και πιπεριες(Απο τις συνταγες του Μιχάλη)

Γεμιστα ξινομηλα καλαμαρια και πιπεριες(Απο τις συνταγες του Μιχάλη)

Written By penny on Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 | 10:51 π.μ.



Υλικά
8 ξυνόμηλα
8πιπεριές Φλωρίνης
8 καλαμάρια
1 κουπ τσ. λάδι
1 κουτί σάλτσα
2 κρεμμύδια
1 κουπ.τσ.άνηθο και μαϊντανό
1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά
1 φλ.καφέ σταφίδα μαύρη
1/2 φλ.καφέ κουκουνάρι
1/2 φλ.καφέ ηλιόσπορο
1 κουτ.γλ.λιναρόσπορο
αλάτι
πορτοκαλοπίπερο
ρύζι νυχάκι 1κουτ.σουπ.και 1κουτ.σουπ για κάθε 2 καλαμάρια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια αφαιρούμε τα κεφάλια και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.Αφήνουμε το σώματα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε την μισή κούπα λάδι και την άλλη την κρατάμε για το τέλος.Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 1/4.Μόλις σοτάρουμε το κρεμμύδι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμαράκια και τα σοτάρουμε και αυτά.Στη συνέχεα
ρίχνουμε το ρύζι 1 ποτήρι νερό  το 1/2 της σάλτσας και ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει.Σιγά σιγά ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά προσέχοντας να μην μας κολλήσει.Βράζουμε .την γέμιση μας μέχρι να βράσει το ρύζι όχι να λιώσει ρίχνοντας λίγο λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.Πλένουμε και κόβουμε τα μήλα και τις πιπεριές.Τα καθαρίζουμε εσωτερικά.Τα μήλα θέλουν υπομονή γιατί πρέπει να τα αδειάσουμε προσεκτικά με ένα μικρό μυτερό κουταλάκι.Όταν είμαστε έτοιμοι γεμίζουμε με την γέμιση μας τα μήλα τις πιπεριές και τα καλαμάρια.Τα κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα καλαμάρια τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες.Από επάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα το λάδι και ένα ποτήρι νερό.Βάζουμε τα γεμιστά μας σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180΄βαθμούς για 45΄λεπτα.
Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή Μιχάλης Μουζάκης
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου