2 μεγάλες μελιτζάνες
4 κ.σ ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
4 σκελίδες άκαρδο, ψιλοκομμένες
4 κ.σ ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κ.γ πιπέρι κόκκινο αλάτι και ψρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βάζετε τις μελιτζάνες σ' ένα ταψάκι και τις ψήνετε 30 με 35 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν πολύ . Κόβετε τις μελιτζάνες στη μέση και αδειάζετε την ψίχα τους.
Τις λιώνετε στο μούλτι η με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο το κόκκινο πιπέρι το σκόρδο,τον χυμό λεμονιού τον κόλιανδρο και στη συνέχεια το αλάτι και το πιπέρι. Όταν κρυώσει το γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου