Υλικά
Λαχανικά:
500 γρμ. άσπρα σπαράγγια
λίγα καρότα
200γρμ. μπιζέλια
1 κρεμμύδι
50 γρμ. βούτυρο,
αλάτι
λίγη ζάχαρη
1, λίτρο κρέμα γάλακτος
χυμό από 1/4λεμονιού
i κρόκο αυγού
Ι κουταλάκι γλυκού χορν-φλάονρ.
Κρέπες:
3 αυγά
1/4 λ. γάλα,
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο,
200 γρμ. αλεύρι
75 γρμ.τριμμένο τυρί Έμμενταλ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σπαράγγια, τα κόβετε σε κομμ. μάκρους περ. 4 εκ.
Τρίβετε τα καρότα, αφήνετε και
μερικά μακρόστενα κομμάτια.
Πλένετε τα κρεμμύδια και κόβετε τις άκρες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κύβους.Ζεσταίνετε το βούτυρο, σοτάρετε μέσα τα λαχανικά περ. 1 λεπτό με αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και βράζετε τα λαχανικά σε κλειστή κατσαρόλα περ. 15 επτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, τον κρόκο και το κορν φλάονρ και δένετε το ζωμό των λαχανικών. Η σάλτσα δεν πρέπει να βράσει άλλο για να μην κόψε το αυγό.
Κρέπες: Χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και τα ανακατεύετε όλα, ώσπου να γίνει λείος ο χυλός. Προσθέτετε τα 3/4 από το τυρί. Ψήνετε τις κρέπες στο ζεστό βούτυρο τη μια μετά από την άλλη.
Μοιράζετε το ραγού από τα σπαράγγια στις κρέπες, τις διπλώνετε και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
Λαχανικά:
500 γρμ. άσπρα σπαράγγια
λίγα καρότα
200γρμ. μπιζέλια
1 κρεμμύδι
50 γρμ. βούτυρο,
αλάτι
λίγη ζάχαρη
1, λίτρο κρέμα γάλακτος
χυμό από 1/4λεμονιού
i κρόκο αυγού
Ι κουταλάκι γλυκού χορν-φλάονρ.
Κρέπες:
3 αυγά
1/4 λ. γάλα,
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο,
200 γρμ. αλεύρι
75 γρμ.τριμμένο τυρί Έμμενταλ
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τα σπαράγγια, τα κόβετε σε κομμ. μάκρους περ. 4 εκ.
Τρίβετε τα καρότα, αφήνετε και
μερικά μακρόστενα κομμάτια.
Πλένετε τα κρεμμύδια και κόβετε τις άκρες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κύβους.Ζεσταίνετε το βούτυρο, σοτάρετε μέσα τα λαχανικά περ. 1 λεπτό με αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό και βράζετε τα λαχανικά σε κλειστή κατσαρόλα περ. 15 επτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, τον κρόκο και το κορν φλάονρ και δένετε το ζωμό των λαχανικών. Η σάλτσα δεν πρέπει να βράσει άλλο για να μην κόψε το αυγό.
Κρέπες: Χτυπάτε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι, κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι και τα ανακατεύετε όλα, ώσπου να γίνει λείος ο χυλός. Προσθέτετε τα 3/4 από το τυρί. Ψήνετε τις κρέπες στο ζεστό βούτυρο τη μια μετά από την άλλη.
Μοιράζετε το ραγού από τα σπαράγγια στις κρέπες, τις διπλώνετε και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου