λαχανικά:
Ι κολοκυθάκι
250γρμ. καρότα
250 γρμ.μπρόκολο
125 γρμ.αρακάς
2 κρεμμύδια
50 γρμ.βούτυρο
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
1 π.κ..άσπρο κρασί
250 γρμ.σπαγγέτι
αλάτι.
Σάλτσα:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
200 γρμ, τυρί που λιώνει
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι
εστραγκόν.
Εκτέλεση
Λαχανικά: Πλένετε τα λαχανικά και τα καθαρίζετε. Κόβετε το κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος, καθαρίζετε τα καρότα και τα κόβετε όλα σε φέτες. Μοιράζετε το μπρόκολο σε κομμάτια . Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε. Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε μέσα τα μισά κρεμμυδάκια. Στρώνετε
μέσα τα καρότα, το μπρόκολο, τον αρακά και στο τέλος τα κολοκυθάκια, προσθέτετε τα μπαχαρικά, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε περ. 15 λεπτά να αχνισθούν.
Βράζετε τα λεπτά μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Σάλτσα: Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο, σοτάρετε μέσα τα κρεμμύδια. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κομμένο σε κύβους και το αφήνετε να λιώσει μέσα στην κρέμα. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει περ. 5 λεπτά, προσθέτετε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το αλάτι. Σερβίρετε τα μακαρόνια σαν φωλιές στα πιάτα, τα γεμίζετε με λαχανικά και τα περιχύνετε με σάλτσα τυριού. Γαρνίρετε με εστραγκόν. Πασπαλίζετε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου