800 γρ μπακαλιάρος
1 αυγό,
110 γρ αλεύρι,
60 γρ βούτυρο,
μαϊντανός,
μισό λίτρο γάλα,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι για τηγάνι,
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Βάλτε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα με τη δάφνη, σκεπάστε τον με κρύο νερό και βάλτε τον στη φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τον να σιγοβράσει για δέκα περίπου λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τον, αφαιρέστε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόψτε τον. Για την κρέμα βάλτε 60 γρ αλεύρι, 60 γρ βούτυρο, το
γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ετοιμάστε μια αρκετά σφιχτή μπεσαμέλ.
Σ' ένα ταψάκι ανακατέψτε την μπεσαμέλ με το ψιλοκομμένο μπακαλιάρο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αβγό και με το μείγμα αυτό σχηματίστε τις κροκέτες. Με 50 γρ αλεύρι, 1 κουτάλι λάδι, λίγο αλάτι και λίγο νερό, ετοιμάστε ένα χυλό για το τηγάνισμα και αφήστε τον μισή ώρα. Βουτήξτε τις κροκέτες στο χυλό και τηγανίστε τες σε καυτό λάδι.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου