2 φλιτζάνια ρύζι,
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια,
2 σκελίδες σκόρδο,
2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο (κύβο), λίγος κρόκος Κοζάνης
112 κονσέρβα καθαρισμένες ντομάτες,
1 κουτ. γλυκ. ξερό θυμάρι και δεντρολίβανο,
1 μικρή κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά,
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
250 γρμ. φιλέτο ψαριού,
χυμό 1/2 λεμονιού,
250 γρμ. γαρίδες,
500 γρμ. κατεψυγμένα μύδια,
250 γρμ. πράσινο κατεψυγμένο αρακά, αλάτι,
πιπέρι.
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ρύζι σ' ένα τηγάνι με 2 κουτ. σούπας λάδι, ώσπου να γίνει καυτό. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, τα ψιλοκόβετε, τα προσθέτετε στο ρύζι, τα αφήνετε να σοταριστούν 1 λεπτό. Προσθέτετε το ζωμό, τον κρόκο, τις ντομάτες με το χυμό, το Θυμάρι και το δεντρολίβανο. Ψήνετε το ρύζι σε 175 βαθμούς στο φούρνο για 1 ώρα αφού το σκεπάσετε. Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε στα τέσσερα κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους, τις κόβετε σε λουρίδες. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε φέτες. Ραντίζετε το ψάρι με λεμόνι. Καθαρίζετε τις γαρίδες, αφαιρείτε το έντερο. Πλένετε τα μύδια τα αφήνετε να στραγγίσουν. Αφού ψηθεί το ρύζι 30 λεπτά προσθέτετε την πιπεριά, τα κρεμμύδια, τον αρακά και τα μύδια, τα σκεπάζετε και τα ψήνετε ακόμα 1/2 ώρα.
Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομμ. Αλατοπιπερόνετε το ψάρι και τις γαρίδες, τα ψήνετε σε λάδι σε σιγανή φωτιά 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα μοιράζετε πάνω στο ρύζι.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου