Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , » Ψαρι με σαλτσα ντοματας και λευκο κρασι

Ψαρι με σαλτσα ντοματας και λευκο κρασι

Written By penny on Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 | 11:26 μ.μ.

Υλικα
4 φιλέτα γλώσσας
Ι μικρό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
40γρ.  βούτυρο
Ι κ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ι 85 ml λευκό κρασί

60γρ. βούτυρο, παγωμένο και κομμένο
σε κύβους
60 m1 παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
Ι κ.α. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
Αλείφετε ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο. Βάζετε  τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το
κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Προσθέτετε α­πό πάνω τα φιλέτα ψαριού και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε το τηγάνι με λαδόκολα που θα την έχετε.κόψει στρογγυλή  Αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά . Βγάζετε το χαρτί και μεταφέρετε τα ψάρια σε μια μικρή πιατέλα. Βάζετε στο τηγάνι τις ντομάτες και δυναμώνετε την φωτιά. Αφήνετε να βράσει και μαγειρεύετε ώ­σπου να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και βράζετε ξανά. Ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε τους κύβους του βουτύρου. 'Όταν το βούτυ­ρο ενσωματωθεί πλήρως, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε το μαϊντανό αλατοπιπερώνετε κα­τά βούληση, την περιχύνετε στα ψάρια και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου