Υλικα
1 κιλο αρνι
2 φλυτζανια ρυζι
½ φλυτζανι δυοσμος φρεσκος
ψιλοκομμενος
½ φλυτζανι φυτικο βουτυρο
6 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
αλατι
πιπερι
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα λιωστε το
βουτυρο και σωταρετε τα ψιλοκομμενα
κρεμμυδακια μεχρι να μαραθουν.Προσθεστε
και το κρεας κομμενο σε μεριδες και
γυριστε το μερικες φορες μεχρι να
ροδισει.Μετα ριξτε ζεστο νερο ,τοσο που
να καλυπτει το κρεας.Σκεπαστε την
κατσαρολα και σιγοβραστε το κρεας μεχρι
να μαλακωσει.Υστερα αδειαστε το φαγητο
μεσα σε ενα ταψι σε προθερμασμενο φουρνο
στους 180’c και οταν αρχισει να ψηνεται
το κρεας, προσθεστε το ρυζι και το
δυοσμο.Ψηστε περιπου μιση ωρα ή μεχρι
να γινει το ρυζι.Αν χρειαστει προσθεστε
λιγο ζεστο νερο.
Καλη επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου