Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Γλυκες τηγανιτες

Γλυκες τηγανιτες

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 | 1:59 μ.μ.

Υλικά
3/4 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1/2 κουταλάκι του τσαγιού πέικιν πάουντερ
1κουταλιά της σούπας ψιλή ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα 1/2 κούπα γάλα
30γρ λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση
Βάλτε το κοσκινισμένο αλεύ­ρι, το μπέικιν και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Κάντε μια λακκουβίτσα στο κέ­ντρο. Βάλτε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο τα αβγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπήστε τα δυνατά ώσπου να ανακατευτούν.
Προσθέστε λίγο λίγο το μείγ­μα των αυγών στο αλεύρι, χτυ­πώντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να γίνει χυλός.

Ζεστάνετε ένα βουτυρωμένο τηγάνι με βαρύ πάτο. Ρίξτε στο τηγάνι χυλό σε ποσότητα ίση με το 1/4 της κούπας και τηγανίστε το σε μέτρια φωτιά, ώσπου να σφίξει και να εμφανιστούν φυ­σαλίδες στην επιφάνειά του. Γυ­ρίστε το από την άλλη πλευρά με μια σπάτουλα για να ροδίσει. Βγάλτε την τηγανίτα από το τη­γάνι. Επαναλάβετε την ίδια διαδι­κασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Σερβίρετε, αν θέλετε, τις τηγανί­τες με μέλι και βούτυρο λιωμένο.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου