Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , » Λαχταριστες κροκετες μπακαλιαρου

Λαχταριστες κροκετες μπακαλιαρου

Written By penny on Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 | 11:55 μ.μ.

Υλικά
800 γρ μπακαλιάρος 
1 αυγό,
110 γρ αλεύρι,
60 γρ βούτυρο,
μαϊντανός,
μισό λίτρο γάλα,
αλάτι,
πιπέρι,
λάδι για τηγάνι,
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Βάλτε τον μπακαλιάρο σε μια κατσαρόλα με τη δάφνη, σκεπάστε τον με κρύο νερό και βάλτε τον στη φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τον να σιγοβράσει για δέκα περίπου λεπτά. Στη συνέχεια σουρώστε τον, αφαιρέ­στε την πέτσα και τα κόκαλα και ψιλοκόψτε τον. Για την κρέμα βάλτε 60 γρ αλεύρι, 60 γρ βούτυρο, το
γάλα, το αλάτι και το πιπέρι και ετοιμάστε μια αρκε­τά σφιχτή μπεσαμέλ.
Σ' ένα ταψάκι ανακατέψτε την μπεσαμέλ με το ψι­λοκομμένο μπακαλιάρο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αβγό και με το μείγμα αυτό σχηματίστε τις κροκέτες. Με 50 γρ αλεύρι, 1 κουτάλι λάδι, λίγο αλά­τι και λίγο νερό, ετοιμάστε ένα χυλό για το τηγάνισμα και αφήστε τον μισή ώρα. Βουτήξτε τις κροκέ­τες στο χυλό και τηγανίστε τες σε καυτό λάδι.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου