Υλικά!
2 φλπζ τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη στα 4
1/3 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί ή φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κιλό ψάρια κατάλληλα για σούπα (σκορπίνα, ροφά, σφυρίδα) καθαρισμένα και χωρίς τα εντόσθια
αλάτι
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, αφήνετε τα κρεμμύδια να αχνιστούν στο λάδι ώσπου να μαραθούν και να γίνουν πολύ μαλακά, για 8 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το κρασί. Ύστερα από 1 λεπτό περίπου, όταν θα εξατμιστεί,προσθέτετε τα
ψάρια, βάζοντας τα μεγαλύτερα στον πάτο και τα μικρότερα τελευταία: Αλατίζετε κάθε σειρά ελαφρά.Προσθέτετε αρκετό νερό για να καλύψει τα·ψάρια, περίπου 2,5 εκ. από την επιφάνεια. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε την κακαβιά σε μέτρια φωτιά ώσπου τα ψάρια: να είναι μαλακά όταν τα τρυπάτε με το πιρούνι.
2. Για να σερβίρετε, βγάζετε τα ψάρια από τη σούπα και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα.Αν θέλετε, μπορείτε να τα ραντίσετε με επιπλέον ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.Σερβίρετε το ζωμό σε ατομικό μπολ μόνο του ή μαζί με το ψάρι.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου