Υλικά για 4 άτομα:
400 γρ στήθος από κοτόπουλο
100 γρ φιλέτο χοιρινό
100 γρ μυζήθρα
3 πράσα
300 γρ αρακά
2 αυγά
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα 40 γρ βούτυρο
100 γρ κρέμα γάλατος άγλυκη
τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
άσπρο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση:
Περάστε από τη μηχανή του κιμά το κοτόπουλο και το χοιρινό φιλέτο. Βάλτε τον κιμά σ' ένα μπολ, προσθέστε τη μυζήθρα, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σχηματίστε με το μείγμα τις κροκέτες, όπως τα σουτζουκάκια. Περάστε τις κροκέτες από τη φρυγανιά και τηγανίστε τις σε αρκετό ελαιόλαδο. Καθαρίστε τα πράσα, κρατώντας μόνο τα άσπρα κομμάτια και κόψτε τα σε λεπτές φετούλες. Λιώστε σε ένα κστσαρολάκι το βούτυρο, προσθέστε τα πράσα κι αφήστε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέστε τον αρακά, ανακατέψτε να πάρει γεύση, προσθέστε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν. Σιγοβράστε τα λαχανικά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε στο σκεύος τις κροκέτες, την κρέμα γάλατος, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε τα μερικά λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου