Σάλτσα:
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
ΙΟΟ γρ. καρότα
ΙΟΟ γρ. σέλινο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. ντοματοπολτός
1/2 λίτ. μοσχαρίσιας ζωμός
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
αλάτι,
φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Μοσχάρι: Ι5Ο γρ. σπανάκι με μεγάλα φύλλα
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
150 γρ. μαλακό τυρί
8 πολύ λεπτοκομμένα μοσχαρίσια σνίτσελ
8 πολύ λεπτές φέτες ζαμπόν
1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 κ.α. κουκουνάρι
2 κ.α. τριμμένη παρμεζάνα
1 δέσμη βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο
16 φυλλαράκια φασκόμηλο για γαρνίρισμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σάλτσα: Πλένετε τα λαχανικά ή τα καθαρίζετε, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε καλά σε καυτό λάδι. Αναμιγνύετε τον ντοματοπολτό με το μοσχαρ. ζωμό . Προσθέτετε τα αρωματικά χόρτα και τα αφήνετε να βράζουν για 30 περ. λεπτά σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοσχάρι: Αφαιρείτε τα κοτσάνια από το σπανάκι, το πλένετε, το ζεματίζετε σε κοχλαστό νερό, το ξεπλένετε με παγωμένο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσει σε μια πετσέτα. Καβουρδίζετε χωρίς λίπος το κουκουνάρι σε αντικολλητικό. τηγάνι και το κοπανίζετε. Κόβετε το τυρί σε 8 κομμ., 4 εκ. λεπτότερα από τα σνίτσελ. Βάζετε ζαμπόν σε κάθε σνίτσελ κι (χτυπάτε στο μπλέντερ την ξεφλουδισμένη ντομάτα, από την οποία έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια, με τα υπόλοιπα υλικά). Μετά βάζετε από πάνω σπανάκι, πασπαλίζετε με κουκουνάρι και βάζετε από πάνω 1 κομμ. τυρί. Διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του κρέατος, το τυλίγετε σε ρολά και το στερεώνετε με μεταλλικά σουβλιά. Τηγανίζετε τα φυλλαράκια φασκόμηλου για το γαρνίρισμα σε καυτό ελαιόλαδο να γίνουν τραγανιστά και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Τηγανίζετε ελαφρά τα μοσχαρίσια ρολά σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν γύρω γύρω. Περνάτε τη σάλτσα από σουρωτήρι και την προσθέτετε στα ρολά. Τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 40 περ. λεπτά να ψηθούν. Αφαιρείτε τα ρολά από τη σάλτσα και τα κρατάτε ζεστά. Αφήνετε τη σάλτσα να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά και να δέσει. Καρικεύετε τη σάλτσα. Βάζετε τη σάλτσα σε ζεσταμένα πιάτα. Κόβετε λοξά τα ρολά και τα βάζετε στα πιάτα. Σερβίρετε με ριζότο.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου