Υλικά
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
1 κιλό σπανάκι
2 κλωνάρια σέλερυ
2 πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Ψιλοκομμένος άνηθος
200 γρ. γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές μουστάρδα
80 yp. λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές Ψιλοκομμένη ντομάτα
1 δόση ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερυ και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Τρίβουμε τη γραβιέρα και την ανακατεύουμε με τα λαχανικά, την τριμμένη φρυγανιά και τη μουστάρδα. Απλώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στην επιφάνεια της κουζίνας, τοποθετούμε πάνω στο ένα φιλέτο 2 με 3 κουταλιές γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο και δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί και γύρω γύρω ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζαφορά. Περιχύνουμε με το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
Καλή επιτυχία!!!
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
1 κιλό σπανάκι
2 κλωνάρια σέλερυ
2 πράσα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι Ψιλοκομμένος άνηθος
200 γρ. γραβιέρα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές μουστάρδα
80 yp. λευκό κρασί
50 γρ. ελαιόλαδο
5 κουταλιές Ψιλοκομμένη ντομάτα
1 δόση ζαφορά (κρόκος Κοζάνης)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε σχολαστικά τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τις ίνες από το σέλερυ και το ψιλοκόβουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα σοτάρουμε όλα μαζί στο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σπανάκι. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τον άνηθο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Τρίβουμε τη γραβιέρα και την ανακατεύουμε με τα λαχανικά, την τριμμένη φρυγανιά και τη μουστάρδα. Απλώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου στην επιφάνεια της κουζίνας, τοποθετούμε πάνω στο ένα φιλέτο 2 με 3 κουταλιές γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο και δένουμε με σπάγκο κουζίνας. Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί και γύρω γύρω ρίχνουμε τις ντομάτες και τη ζαφορά. Περιχύνουμε με το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε και το ψήνουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου