Υλικά
115 γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο
6 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
1 αγγούρι, σε κύβους 12 φρέσκα μύδια με τα κελύφη τους,αχνισμένα
100 γρ. γαρίδες, Βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά στραγγισμένη κάππαρη
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζετε τις ροδέλες σ' ένα μεταλλικό σουρωτήρι ή καλαθάκι Τοποθετείτε το σκεύος σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγο6ράζει, το σκεπάζετε και αχνίζετε τα καλαμάρια 2-3 λεπτά, ώσπου να ασπρίσουν. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό Βρύσης να κρυώσουν και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Με τον ειδικό αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το καρότο σε πολύ λεπτές
λωρίδες. Απλώνετε το μαρούλι σε πιατέλα. Σκορπίζετε από πάνω το κομμένο καρότο και στη συνέχεια το αγγούρι
Προσθέτετε τα μύδια, τις γαρίδες τα καλαμάρια και σκορπίζετε από πάνω την κάππαρη.
Χτυπάτε με το σύρμα τα υλικά του ντρέσινγκ και ραντίζετε τη σαλάτα Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο προτού τη σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
115 γρ. καλαμάρια σε ροδέλες
1 μεγάλο καρότο
6 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
1 αγγούρι, σε κύβους 12 φρέσκα μύδια με τα κελύφη τους,αχνισμένα
100 γρ. γαρίδες, Βρασμένες και ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά στραγγισμένη κάππαρη
Για το ντρέσινγκ
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού 3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Με τον ειδικό αποφλοιωτή λαχανικών κόβετε το καρότο σε πολύ λεπτές
λωρίδες. Απλώνετε το μαρούλι σε πιατέλα. Σκορπίζετε από πάνω το κομμένο καρότο και στη συνέχεια το αγγούρι
Χτυπάτε με το σύρμα τα υλικά του ντρέσινγκ και ραντίζετε τη σαλάτα Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο προτού τη σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου