4 κ.σ. μυζήθρα,
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος,
πιπέρι,
2 φέτες σαλάμι,
2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας,
από 1/2 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά,
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν,
50 γρ παρμεζάνα
λίγο σχοινόπρασο,(Το σχοινόπρασο είναι το μικρότερο είδος κρεμμυδιού. Καλλιεργείται για τα φύλλα του και όχι για τον βολβό του, όπως το κοινό κρεμμύδι)
λίγο κάρδαμο,
λίγο άνηθο και μαρουλόφυλλα για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις τρυπάτε επανειλημμένα με πιρούνι. Τις βάζετε γάστρα με καπάκι τις βάζετε στον φούρνο και τις ψήνετε στους 180΄ βαθμούς για 60 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζετε μια φορά. Κτυπάτε τη μυζήθρα με την κρέμα γάλακτος να γίνει κρεμώδες μείγμα και πιπερώνετε. 'Όταν ψηθούν, κάνετε μια κατά μήκος σχισμή σε κάθε πατάτα και ανοίγετε λίγο τα δύο μισά της. Γεμίζετε τις πατάτες ως εξής: 2 πατάτες με το μείγμα από μυζήθρα, κρέμα γάλακτος, λωρίδες ζαμπόν γαλοπούλας, σαλάμι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 2 πατάτες με το μείγμα από μυζήθρα κρέμα γάλακτος, πιπεριά κομμένη σε κύβους και κάρδαμο. 2 πατάτες με το μείγμα από μυζήθρα κρέμα γάλακτος, καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες, παρμεζάνα και άνηθο.
Βάζετε φύλλα μαρουλιού σε πιάτα και βάζετε πάνω τις πατάτες. Σερβίρετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου