Σαλάτα: Ι μαρούλι,
Ι άλλο είδος
σαλατικό ότι εσείς προτιμάτε,
100 γρ. αγριόβρουβα,
100 γρ. μπέικον,
3 κ.σ. ελαιόλαδο,
Ι μικρή σκελίδα σκόρδο,
6 φέτες ψωμί τοστ , κομμ. σε κύβους,
150 γρ. ψιλοτριμμένο μαλακό τυρί
Σάλτσα για τη σαλάτα:
Ι μικρή σκελίδα σκόρδο,
8 m1 ξίδι
10 m1 ελαιόλαδο,
1 ζωμός κότας,
αλάτι,
φρεσκοαλεσμ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σαλάτα: Αφαιρείτε τα εξωτερικά φύλλα των χορταρικών. Πλένετε τα υπόλ. φύλλα και την αγριόβρουβα, τ' αφήνετε να στραγγίσουν καλά και τα κόβετε σε λωρίδες. Αφαιρείτε το τραγανό του μπέικον και κόβετε το μπέικον σε μικρούς κύβους, το τηγανίζετε να γίνει τραγανιστό και το βάζετε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λίπος. Ζεσταίνετε λάδι με το σκόρδο το οποίο έχετε καθαρίσει και λιώσει. Προσθέτετε κύβους ψωμιού και τους τηγανίζετε να γίνουν τραγανιστοί. Πασπαλίζετε με 100 γρ. τριμμένο τυρί, κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε καλά, ούτως ώστε να πιάσει παντού το τυρί.
Σάλτσα για τη σαλάτα:
Κτυπάτε σε λείο μείγμα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το ζωμό κότας. Προσθέτετε τμηματικά το λάδι, αραιώνετε με το ζωμό και καρυκεύετε. Βάζετε τα σαλατικά σε πιάτα τα ραντίζετε με το ντρέσινγκ, τα γαρνίρετε με κύβους μπέικον, ζεστά κρουτόν, αρωματικά χόρτα, 50 γρ. τριμμένο τυρί και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου