Υλικά
700 γρ. ντομάτες
ή 1 μεγ. κουτί αποφλοιωμ. ντομάτες (800γρ.)
αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα βασιλικό
αλεσμένο πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι
3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη.
Αναμειγνύουμε τις ντομάτες σε 1/2 φλυτζ. νερό, αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε σε δοχείο με το μισό βασιλικό. Αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά,
ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό."Υστερα βάζουμε και το πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το σπαγγέτι Όταν είναι «έτοιμο» τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία!!!
700 γρ. ντομάτες
ή 1 μεγ. κουτί αποφλοιωμ. ντομάτες (800γρ.)
αλάτι,
2 σκελίδες σκόρδο
10 φύλλα βασιλικό
αλεσμένο πιπέρι
500 γρ. σπαγγέτι
3 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. τριμ. παρμεζάνα
Εκτέλεση
Περνάμε τις ντομάτες από τον τρίφτη.
Αναμειγνύουμε τις ντομάτες σε 1/2 φλυτζ. νερό, αλατίζουμε.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε σε δοχείο με το μισό βασιλικό. Αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά,
ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να εξατμιστεί το νερό."Υστερα βάζουμε και το πιπέρι.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε το σπαγγέτι Όταν είναι «έτοιμο» τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Τα περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου