Υλικά
1 φαγκρί, περίπου 1 ½ κιλό
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά μικρά 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. ούζο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το φαγκρί και κάνουμε 3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με τπ βοήθεια πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα κι έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου μέσα στην κοιλιά του ψαριού. Τοποθετούμε το φαγκρί σε μεγάλο ταψί και
απλώνουμε γύρω-γύρω τα κρεμμυδάκια και το μάραθο. Περιχύνουμε με το ούζο και καλύπτουμε το ται με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το ψάρι για 40' περίπου. Κατόπιν, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5' ακόμα στο γκριλ.
1 φαγκρί, περίπου 1 ½ κιλό
4 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά μικρά 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
5-6 κ.σ. ούζο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Πλένουμε το φαγκρί και κάνουμε 3 παράλληλες χαρακιές σε κάθε του πλευρά. Το αλείφουμε με ελαιόλαδο με τπ βοήθεια πινέλου και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι μέσα κι έξω. Βάζουμε λίγα φυλλαράκια μάραθου μέσα στην κοιλιά του ψαριού. Τοποθετούμε το φαγκρί σε μεγάλο ταψί και
απλώνουμε γύρω-γύρω τα κρεμμυδάκια και το μάραθο. Περιχύνουμε με το ούζο και καλύπτουμε το ται με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το ψάρι για 40' περίπου. Κατόπιν, ανοίγουμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5' ακόμα στο γκριλ.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου