Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Μοσχαράκι με Μπεσαμέλ

Written By penny on Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 | 9:37 μ.μ.


  1.                                  
                           Υλικά                              1 κιλό μοσχαράκι (κομμένο σε μπουκιές)
    ·  1 κρεμμύδι φιλοκομμένο
    ·  2 κουταλιές αλεύρι
    ·  2 πράσινες πιπεριές
    ·  1 ντομάτα
    ·  1 φέτα τυρί
    ·  3 πατάτες
    ·  αλάτι
    ·  πιπέρι
    ·  1 φλιτζάνι λάδι                                                                                                                                                                                                                                                                                      
                                                                                                          ·  2 φλιτζάνια νερό
    Μπεσαμέλ
    ·  2 φλιτζάνια γάλα
    ·  150 γρ. αλεύρι
    ·  150 γρ. κεφαλοτύρι
    ·  μοσχοκάρυδο
    ·  2 κουταλιές βούτυρο
    ·  αλάτι
    ·  2 κρόκοι αβγών                                                                         ΕΚΤΕΛΕΣΗ                                                                                                                                                                                           
    Σωτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι και προσθέστε το κρέ­ας.
    Ροδίστε το καλά και προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι, το νερό, το αλεύρι, το τυρί και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Αφήστε το να βράσει σε σιγανή φωτιά 40 λεπτά. Λίγο πριν το σβήσετε, ρίξτε τις πιπεριές και την ντομάτα κομμένα σε ροδέλες. Αδειάστε όλο το μείγμα σε πήλινο σκεύος κατά προτίμηση και στρώστε από πάνω την Μπεσαμέλ.
    Ραντίστε τη με λίγο βούτυρο και ψήστε σε φούρνο 180° C για 30 λεπτά.
    Μπεσαμέλ
    Ροδίστε το αλεύρι σε καυτό βούτυρο και προσθέστε το γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μη σβολιάσει. Ρίξτε αλάτι, μοσχοκάρυδο και κεφαλοτύρι και συνεχί­στε να ανακατεύετε μέχρι να πήξει καλά η μπεσαμέλ. Αφού κρυώσει, προσθέστε τους κρόκους και ανακα­τέψτε.

SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου