Υλικά
1/3 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
120 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
11/4 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά σε Θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζ. χοντροκομμένους χουρμάδες
1/4 φλιτζ. μπράντι
ι/2 φλιτζ. ανάμεικτες ζαχαρωμένες φλούδες φρούτων
2 κουταλιές ρούμι
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη, γιατο πασπάλισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150° C. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. και την καλύπτετε με βουτυρωμένη λαδόκολλα. • Χτυπάτε το Βούτυρο, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε ένα ένα τα αΒγά, περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο. • Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι εναλλάξ με το μπράντι. Προσθέτετε τους χουρμά δες και τη ζαχαρωμένη φλούδα. • Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το ψήνετε για 70-80 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που Βυθίζετε στο κέικ να Βγαίνει στεγνό. • Περιχύνετε το ρούμι στο κέικ Το αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα πάνω σε σχάρα. • Πασπαλίζετε με ζάχαρη
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου