Υλικά
800 γρ. χοιρινό (κιλότο)
4 κυδώνια κομμένα σε φέτες
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές αλεύρι
70 γρ. βούτυρο ή λάδι
1/2 κουταλιά πελτές ντομάτας
χυμός από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλιά ζάχαρη
2 ποτήρια κρασί ροζέ
200 γρ. δαμάσκηνα
αλάτι
πιπέρι
3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Σωτάρετε το κρεμμύδι στο βούτυρο και προσθέστε το κρέας να ροδίσει. Προσθέστε το αλεύρι, την πάπρικα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλιού, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το νερό και αφήστε το να βράσει 1 ώρα σε σιγανή φωτιά. Ρίξτε τα κυδώνια, αφού τα σωτάρετε σε λάδι για να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε τα δαμάσκηνα και βράστε το φαγητό για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου