Υλικα
300γρ. ταχινι
350γρ. νερο
450γρ. ζαχαρι αχνη
450γρ. αλευρι μαλακο
1+1/2 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
450γρ. ξερα φρουτα
Εκτελεση
Ανακατευουμε στο με το συρμα ή με το μιξερ το ταχινι,το νερο και την ζαχαρη. Αφου ομογενοποιηθουν προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν παουντερ και ανακατευουμε μεχρι να προκυψει ενας ενιαιος χυλος.Προσθετουμε τα ξερα φρουτα και ανακατευουμε ελαφρα.Προθερμενουμε στους 180 βαθμους τον φουρνο.λαδωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψι
διαμετρου περιπου 30εκ. και αδειαζουμε το μιγμα.Ψηνουμε για περιπου 1 ωρα.Ελεγχουμε αν ειναι ετοιμο βυθιζοντας ενα μαχαιρι αν τραβωντας το βγει καθαρο ειναι ετοιμο αν οχι ψηνουμε λιγο ακομα.
Η ταχινοπιτα είναι έτοιμη.
Καλη σας Ορεξη!
300γρ. ταχινι
350γρ. νερο
450γρ. ζαχαρι αχνη
450γρ. αλευρι μαλακο
1+1/2 κουταλακι του γλυκου μπεικιν παουντερ
450γρ. ξερα φρουτα
Εκτελεση
Ανακατευουμε στο με το συρμα ή με το μιξερ το ταχινι,το νερο και την ζαχαρη. Αφου ομογενοποιηθουν προσθετουμε το αλευρι με το μπεικιν παουντερ και ανακατευουμε μεχρι να προκυψει ενας ενιαιος χυλος.Προσθετουμε τα ξερα φρουτα και ανακατευουμε ελαφρα.Προθερμενουμε στους 180 βαθμους τον φουρνο.λαδωνουμε και αλευρωνουμε ενα ταψι
διαμετρου περιπου 30εκ. και αδειαζουμε το μιγμα.Ψηνουμε για περιπου 1 ωρα.Ελεγχουμε αν ειναι ετοιμο βυθιζοντας ενα μαχαιρι αν τραβωντας το βγει καθαρο ειναι ετοιμο αν οχι ψηνουμε λιγο ακομα.
Η ταχινοπιτα είναι έτοιμη.
Καλη σας Ορεξη!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου