Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , , , » Κουνέλι με δαμάσκηνα και αρωματικά

Κουνέλι με δαμάσκηνα και αρωματικά

Written By penny tsoytsoyklari on Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014 | 11:00 π.μ.

koyneli-me-damaskina-kai-aromatika

Υλικά:Για 4 με 6 μερίδες
1  κουνέλι 2 με 2,5 κιλά
100 γρ. λάδι
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
2 με 3 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές καρότο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Λίγο δεντρολίβανο
100 γρ. ξίδι κόκκινο
100 γρ κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε  το κουνέλι σε μερίδες, τον πλένουμε και τον βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξίδι σε ίση αναλογία, ρίχνουμε μέσα στο νερό 1 με 2 φύλλα δάφνης και μερικές σκελίδες σκόρδο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύκτα. Την επομένη, τον στραγγίζουμε και τον αλατοπιπερώνονμε.
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια τον λαγού, αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά. Βάζουμε τον λαγό σε άλλη κατσαρόλα, και ρίχνουμε στο λάδι τον τηγα­νιού τα λαχανικά ψιλοκομμένα να μαραθούν λίγο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο τον τηγανι­ού στην κατσαρόλα, επάνω στον λαγό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού και 2 με 3 φλιτζάνια ξεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τις πατάτες ολόκληρες. Αφήνουμε το φαγητά να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα τον.
Γαρνίρουμε τον λαγό με μαϊντανό.
Σημείωση: Μπορούμε στη σάλτσα να προσθέσουμε προς το τέλος και μισό φλιτζάνι κα­ρύδια ψυλοκομμένα.

Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου