Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Μοσχαρι γεμιστο με ζαμπον

Μοσχαρι γεμιστο με ζαμπον

Written By penny tsoytsoyklari on Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 | 9:25 μ.μ.

Υλικά

Σάλτσα:
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
ΙΟΟ γρ. καρότα
ΙΟΟ γρ. σέλινο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
70 γρ. ντοματοπολτός
1/2 λίτ. μοσχαρίσιας ζωμός 
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυ­μάρι 
αλάτι,
φρεσκο­αλεσμένο πιπέρι
Μοσχάρι: Ι5Ο γρ. σπανάκι με μεγάλα φύλλα
2-3 κ.σ. κουκουνάρι
150 γρ. μαλακό τυρί
8 πολύ λεπτοκομμέ­να μοσχαρίσια σνίτσελ
8 πολύ λεπτές φέτες ζαμπόν 
1 μεγάλη ζουμερή ντομάτα
2 μεγά­λες σκελίδες σκόρδο
1 κ.α. κουκου­νάρι
2 κ.α. τριμμένη παρμεζάνα
1 δέσμη βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο
16 φυλλαράκια φασκόμηλο για γαρνίρισμα
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σάλτσα: Πλένετε τα λαχανικά ή τα καθαρίζετε, τα ψιλοκό­βετε και τα σοτάρετε καλά σε καυτό λάδι. Αναμιγνύετε τον ντοματοπολτό με το μοσχαρ. ζωμό . Προ­σθέτετε τα αρωματικά χόρτα και τα α­φήνετε να βράζουν για 30 περ. λεπτά σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μοσχάρι: Αφαιρείτε τα κοτσάνια από το σπανάκι, το πλένετε, το ζεματίζετε σε κοχλαστό νερό, το ξεπλένετε με παγωμένο νερό και τα α­φήνετε να στραγγίσει σε μια πετσέτα. Καβουρδίζετε χω­ρίς λίπος το κουκουνάρι σε αντικολλητικό. τηγάνι και το κοπα­νίζετε. Κόβετε το τυρί σε 8 κομμ., 4 εκ. λεπτότερα από τα σνίτσελ. Βάζετε ζαμπόν  σε κάθε σνίτσελ κι (χτυπάτε στο μπλέντερ την ξεφλουδισμένη ντομάτα, από την οποία έχετε αφαιρέσει τα κουκούτσια, με τα υπόλοιπα υλικά). Μετά βάζετε από πά­νω σπανάκι, πασπαλίζετε με κουκουνάρι και βάζετε από πάνω 1 κομμ. τυρί. Διπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του κρέατος, το τυλίγετε σε ρολά και το στερεώνετε με μεταλ­λικά σουβλιά. Τηγανίζετε τα φυλλαράκια φασκόμηλου για το γαρνίρισμα σε καυτό ελαι­όλαδο να γίνουν τραγανιστά και τα βάζετε σε χαρτί κουζί­νας να στραγγίσουν. Τηγανί­ζετε ελαφρά τα μοσχαρίσια ρολά σε καυτό ελαιόλαδο να ροδίσουν γύρω γύρω. Περνά­τε τη σάλτσα από σουρωτήρι και την προσθέτετε στα ρο­λά. Τα αφήνετε σε σιγανή φωτιά για 40 περ. λεπτά να ψη­θούν. Αφαιρείτε τα ρολά από τη σάλτσα και τα κρατάτε ζε­στά. Αφήνετε τη σάλτσα να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά και να δέσει. Καρικεύετε τη σάλτσα. Βάζετε τη σάλτσα σε ζεσταμένα πιάτα. Κόβετε λο­ξά τα ρολά και τα βάζετε στα πιάτα. Σερβίρετε με  ριζότο.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου