Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία

Πατατες γεμιστες

Written By penny tsoytsoyklari on Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014 | 2:33 μ.μ.


Υλικά
6 πατάτες μετρίου μεγέθους,
4 κ.σ. μυζήθρα,
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος,
πι­πέρι,
2 φέτες σαλάμι,
2 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας,
από 1/2 κόκκινη, κίτρινη και πράσινη πιπεριά,
2 φέτες καπνιστό ζαμπόν,
50 γρ παρμεζάνα
λίγο σχοινόπρασο,(Το σχοινόπρασο είναι το μικρότερο είδος κρεμμυδιού. Καλλιεργείται για τα φύλλα του και όχι για τον βολβό του, όπως το κοινό κρεμμύδι)
λίγο κάρδαμο,
λίγο άνηθο και μαρουλόφυλλα για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό και τις τρυπάτε επανειλημμέ­να με πιρούνι. Τις βάζετε γάστρα με καπάκι τις βάζετε στον  φούρνο  και τις ψήνετε στους 180΄ βαθμούς για 60 λεπτά. Στο ενδιάμεσο τις γυρίζετε μια φορά. Κτυπάτε τη μυζήθρα με την κρέμα γάλα­κτος να γίνει κρεμώδες μείγ­μα και πιπερώνετε. 'Όταν ψη­θούν, κάνετε μια κατά μήκος σχισμή σε κάθε πατάτα και ανοίγετε λίγο τα δύο μισά της. Γεμίζετε τις πατάτες ως εξής: 2 πατάτες με το μείγμα από μυζήθρα, κρέμα γάλα­κτος, λωρίδες ζαμπόν γαλοπούλας, σαλάμι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. 2 πατάτες με το μείγμα από μυζήθρα κρέ­μα γάλακτος, πιπεριά κομμέ­νη σε κύβους και κάρδαμο. 2 πατάτες με το μείγμα από μυ­ζήθρα κρέμα γάλακτος, καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες, παρμεζάνα και άνηθο.
Βάζετε φύλλα μαρουλιού σε πιάτα και βάζετε πάνω τις πα­τάτες. Σερβίρετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές.
Καλή επιτυχία!!!
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου