Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Χοιρινο με πρασα και σελινο

Χοιρινο με πρασα και σελινο

Written By penny tsoytsoyklari on Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013 | 12:41 μ.μ.


Υλικά
1½ κιλό χοιρινό, κομμένο σε μπουκιές
1½ κιλό σέλινο, κομμένο στα 4
1 ½ κιλό πράσα
2 κα πελτέ ντομάτας
2 φ.τ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κγ ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε ελαφρά το κρέας. Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φ.τ. νερό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε άλλο 1 φ.τ. νερό και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. Βράζουμε το σέλινο για 15',για να ξεπικρίσει και το σουρώνουμε. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε κατά μήκος στα 4 και μετά πάλι στα 4. Σε μια κατσαρόλα (χωρίς νερό και ελαιόλαδο) βάζουμε το μισό σέλινο, αλατίζουμε, βάζουμε όλα τα πράσα, αλατίζουμε ξανά και μετά το υπόλοιπο σέλινο. Κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ½ ώρα Ρίχνουμε τα πράσα και το σέλινο, μαζί με το νερό τους, στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλη 1/z ώρα ή ώσπου να γίνουν τα χόρτα πολύ μαλακά.
SHARE

About penny tsoytsoyklari

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου