Υλικά
1 γαλοπούλα γύρω στα 3 1/2 - 4 κιλά με τα εντόσθιά της
2/3 φλιτζάνια τσαγιού. ελαιόλαδο
300 γρ. κάστανα βρασμένα,
σε χοντρά κομμάτια
2 κρεμμύδια μέτρια
1 φύλλο δάφνης
1/2 ποτήρι.κρασιού
2 κουτάλια.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
1/2 φλιτζάνια τσαγιού.ρύζι βρασμένο
1 ποτήρι νερό
3 κουτάλια.σ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε 3 κουτάλια.σ. ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα συκωτάκια, ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τπ δάφνη, τα ντοματάκια, το κρασί και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσουν, σκεπασμένα, για 20'. Κατόπιν, προσθέτουμε στη γέμιση το κουκουνάρι, το βρασμένο ρύζι και τα κάστανα. Γεμίζουμε τπ γαλοπούλα και την ράβουμε, αφού την έχουμε πλύνει, στραγγίσει και αλατοπιπερώσει εσωτερικά και εξωτερικά. Την περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τπ γαλοπούλα, σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, σε σιγανό φούρνο, 4 έως 4 1/2 ώρες, ανάλογα με το βάρος της. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές.
Καλή επιτυχία!!!
0 comments :
Δημοσίευση σχολίου