Συνταγές Μαγειρικής
Συνταγες μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
εύκολες νόστημες οικονομικές μοναδικές και με 100% επιτυχία
Home » , , » Αρνακι στο πουγκακι

Αρνακι στο πουγκακι

Written By penny on Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 | 12:07 π.μ.

Υλικά 
• 4 κουταλιές λάδι • 500 γρ. σπάλα αρνιού κομμένη σε 4 κομμάτια • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες • 1/2 φλιτζάνι κρασί, λευκό • 500 γρ. κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη • 2 κουταλάκια Θυμάρι • 2 κουταλάκια δενδρολίβανο • 1/2 φλιτζάνι νερό • αλάτι • πιπέρι • 8 φύλλα κρούστας • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο • 200 γρ. τυρί φέτα κομματιασμένο
Εκτέλεση                                                             Σωτάρετε με το λάδι το αρνί, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Σωτάρετε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει. Ρίξτε το κρασί. Προσθέστε το σκόρδο, την ντομάτα αστράγγιστη τα μυρωδικά, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι μαζί και βράστε ξεσκέπαστα περίπου 30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει. Σκεπάστε το φύλλο με υγρή πετσέτα για να μη στεγνώσει. Αλείψτε με βούτυρο 2 φύλλα, βάλτε τα απανωτά και κόψτε τα στη μέση. Στρώστε τα κομμάτια το ένα επάνω στο άλλο λοξά. Βάλτε ένα κομμάτι κρέας στη μέση, το ?/α της σάλτσας, το 1/α του τυριού και τυλίξτε το φύλλο σε σακούλα. Αλείψτε με λίγο βούτυρο. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάλτε τα σακουλάκια σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο ξεσκέπαστα περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
SHARE

About penny

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου